Parkhoeve de Middelt; solex verhuur

Parkhoeve de Middelt; solex verhuur met een prachtige solexrondrit door het Limburgse landschap. Meer dan tien jaar ervaring heeft Parkhoeve de Middelt inmiddels met solex verhuur. Parkhoeve de Middelt is daarmee een prima adres voor het plannen van jullie uitje in Limburg. Het onderhoud van het solex machinepark hebben we in eigen beheer. Het is belangrijk dat solexen in een goede staat verkeren, zodat de huurder hier geen omkijken naar heeft en met een goed lopende solex op pad gaat. Parkhoeve de Middelt heeft ruim 40 solexen in de verhuur en al vanaf twee personen is solex verhuur mogelijk. Het omliggende landschap van Parkhoeve de Middelt, in het bosrijke Maasdal met oude dorpskernen en maasdorpen, is een geweldige omgeving om het solex rijden te beleven.

Wat is een solex?

Een solex is een verstevigde fiets, waarbij je niet hoeft te trappen doordat er een klein motortje boven het voorwiel is gemonteerd. Willen jullie binnenkort een uitje plannen met een unieke groepsactiviteit in Limburg? Denk dan eens aan het huren van solexen en maak een prachtige solextour door een mooie Limburgse omgeving. Solex rijden is een populair als groepsactiviteit voor groepsuitjes met een familie, collega’s of vrienden, maar weet u toevallig waar de naam van dit authentieke vervoersmiddel vandaan komt? Vélosolex is de naam van een Frans bedrijf dat zich vooral had toegelegd op de productie van carburateurs, maar het bedrijf is vooral erg beroemd geworden door de fabricage van rijwielen voorzien van een hulpmotortje. Dit was in de periode van 1946 tot 1988. In Nederland werd de naam Vélosolex kortweg Solex. In Nederland werden ook solexen gefabriceerd, in totaal 700.000 in de jaren 1948 tot 1967. Vooral in het begin van de jaren 60 waren solexen mateloos populair in Nederland en vooral vrouwen waren in het bezit van een solex. De mannen gaven meer de voorkeur aan een Puch.

Over Parkhoeve de Middelt

Solex rijden staat weer een aantal jaren volop in de belangstelling. Mensen vinden het een hele belevenis om op een oldtimer snorfiets te rijden. Vaak maken grote groepen gebruik van de solex verhuur en het is dan ook een typische groepsactiviteit. Parkhoeve de Middelt; solex verhuur met een prachtige solexrondrit door de provincie Limburg. De solex is herontdekt voor uiteenlopende recreatieve doeleinden, waarbij de recreant een solex huurt om een tocht met een solex te rijden. Een hoge snelheid maak je niet met een solex want deze ligt op 25 kilometer per uur, waardoor solexrijders ontspannen en in alle rust kunnen genieten van het veranderende landschap om hen heen. De hulpmotor is boven het voorwiel van de solex geplaatst. Bij het wegrijden trapt de rijder even mee, maar al snel neemt het motortje het over van de solexberijder.

Geef een reactie